Sohbet Sitesi Makaleleri
Sohbet Sitesi Makaleleri
Sohbet sitesi makaleleri nasıl yazılır?. Makalelerde nelere dikkat edilir?. Bir sohbet sitesinin ayakta durması ve anahtar kelimelerde yükselmesi için neler yapılmalıdır?. Bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım. Bir çok kişi heves ederek sohbet chat hizmeti veren bir site açmaya karar vermektedir. Fakat, herşey siteyi açıp yayına sunmakla olmuyor. Google sayfalarında yer alan bir çok sitenin wordpress (CMS) tabanlı olduğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Dolayısıyla bu sitelerin anahtar kelimelerde ön sıralarda yer alması için mutlaka düzenli olarak içerik eklenmesi hayati öneme sahiptir.[caption id="attachment_2732" align="aligncenter" width="300"] Sohbet Sitesi Makaleleri[/caption]Sohbet Sitesi Makaleleri Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Evet, geldik konunun en önemli yerine. Makale yazmak çok ayrı bir beceri ve bilgi gerektirir. Dolayısıyla bu işi yapacak arkadaşın mutlaka bu konuda ehil ve mahir olması gereklidir. Makale yazmadan önce, anahtar kelimelerde ilk sayfalarda yer alan diğer chat sitelerini incelemelidir. Bu inceleme esnasında rakip sitenin hangi başlıklarda makale yazdığını anlamalıdır. Ayrıca makalenin içeriğinde nasıl hareket ettiğini, anahtar kelimeleri nerede ve nasıl kullandığını incelemelidir. Makale yazmakla, gazetelerde köşe yazarlığı yapmak arasında hemen hemen hiç bir fark yoktur. İkisinde de yazar kendi görüş ve önerilerini, düşüncelerini, ruh halini okuyucuya yansıtmaya çalışır.Bazen cin çarpmış gibi kendi kendine konuşuyormuş veya soru soruyormuş gibi bir izlenim verir. Fakat sohbet sitesi makaleleri yine de bir düzen ve intizam içinde yazılmalıdır. Makalelerde mutlaka giriş, gelişme, sonuç üçlüsüne riayet edilmelidir. Giriş bölümü adından da anlaşılacağı gibi, ilk paragraflarda konunun ne olduğunun anlaşılması demektir. Bu bölümde okuyucuya ufak tefek ipuçları verilir. Gelişme bölümünde ise konunun en can alıcı detayları yer almaktadır. Bu bölümde bütün kozlar oynanır, okuyucunun merak ve ilgisi cezbedilerek heyecanlandırmaya çalışılır. Sonuç bölümünde ise artık konunun bitirilmesine karar verilir. Fakat sonuç bölümü, aslında tüm makalenin küçük bir özetidir.Sohbet Sitesi Makale Ayrıntıları
Yukarıda sohbet sitesi makaleleri hakkında genel bilgiler vermeye çalıştım. Fakat şimdi konunun teknik ve SEO açısından açıklamasını yapmaya çalışacağım. Makale yazacak kişinin, wordpress sitelerinde kullanılan Rank Math, Yoast Seo (Şu An Kullandığımız) ve All İn Seo eklentileri hakkında yeterli bilgisi olması lazımdır. Ben şahsen çoktandır bir çok sitede makale yazdığım için, bu üç eklentiyi de profesyonel olarak kullanmaktayım. Bu seo eklentileri makale yazarken en büyük yardımcınız olacaktır. Çünkü size bir çok uyarılar verecek, makalenin bazı yerlerinizi düzeltmeniz konusunda uyarılarda bulunacaktır.Makale Yazarken Dikkat Edilecek Hususlar
- Bir sohbet makalesinin ilk paragrafında mutlaka makalenin anahtar kelimesi yer almalıdır. Daha sonra aşırıya kaçmamak şartıyla, konunun içeriğinde bu anahtar kelimeyi kullanabilirsiniz. Ayrıca, anahtar kelimeler google'yi kandırmak amaçlı kullanılmamalıdır. Yani "Anahtar Kelime Yamyamlığı" denilen olaydan kesinlikle uzak durulmalıdır. Anahtar kelimeler, konunun içeriğinde doğal şekilde yer almalıdır.
- Bir makalenin uzunluğu, kesinlikle 300 kelimeden az olmamalıdır. Ben bazen kendimi kaptırıp 500-600 kelime yazmaktayım.
- En önemli konulardan birisi de, makale kesinlikle özgün olmalıdır. Dolayısıyla, yazdığınız makalenin bir benzeri herhangi bir sitede yayımlanmış olamaz. Bu nedenle kopyala-yapıştır ikilisinden mutlaka uzak durulmalıdır.
- Sohbet sitesi makaleleri mutlaka "H" başlıkları ile bölümlere ayrılmalıdır. Ben makalelerimde başlıklarda genellikle "h2" ve "h3" başlıklarını kullanmaktayım.
- Makale içerisinde başlıkları liste halinde göstermek için "Table Of Contents" eklentisi mutlaka kullanılmalıdır. Çünkü bu eklenti bilgiye daha hızlı ulaşılmasını sağlar. Seo performansını artırmaya yardım eder.
- Makalelerde Türk Dil Kurumu (TDK) kurallarına riayet edilmelidir. Bundan dolayı, noktalama işaretlerine ve duraksamalara, kelime geçişlerine dikkat edilmelidir.
- Makale içerisinde, diğer konulara mutlaka "link" verilmelidir. Bu şekilde site içerisinde "link İnşaası" sağlanarak, site içi seonun en üst düzeyde olması hedeflenmektedir.
Makale Yazarken Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?
Wordpress içerik sistemini kullanan bir çok kişi, yazdığı makalelere bilinçsiz olarak bir çok etiket eklemektedir. Etiketler doğru kullanıldığı taktirde faydalı olabilir. Fakat sırf google sayfalarında index sayım artsın diye çılgınca etiket eklemek, sitenin temeline dinamit koymak demektir. Ben şahsen makale yazdığım sitelerde kesinlikle etiket kullanmıyorum. Bakınız sohbetbaslar.com sitemizde etiketler indexlemeye kapalıdır.[caption id="attachment_2730" align="aligncenter" width="300"] Etiket[/caption]Benden önce sitede makale yazarlığı yapmış olan HcR rumuzlu kardeşimiz, seo kriterlerine uymadan gelişigüzel makaleler yazmış. Elbette onu yermek veya eleştirmek anlamında konuşmuyorum. Fakat, web sitesi forum siteleri gibi gelişigüzel yazılarla doldurulamaz. Ayrıca yazılan makale başlığıyla, konu içeriği mutlaka iltisaklı olmalıdır. Bir makale içerisinde farklı konulara yer verilmemelidir. Adı geçen arkadaşımız bir makale başlığında iki farklı şehrin ismini ele almış. Örneğin: "Sohbet Siteleri Çankırı Çorum". Güzel kardeşim, Çankırı ayrı bir vilayet Çorum ayrı bir vilayet. Bu iki şehri aynı makalede birleştiremezsin. Dolayısıyla her iki şehir için ayrı ayrı makale yazmak gereklidir. Ayrıca bir makalenin daha önce yayımlanıp yayımlanmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Örnek verecek olursak "Mobil Sohbet Siteleri" adında bir makale yayımlandığı unutulup, tekrar aynı başlıkta bir makale yayımlandığı taktirde, ikinci makalenin URL bölümü https://www.sohbetbaslar.com/mobil-sohbet-siteleri-2 şeklinde olacaktır. Ayrıca makale başlıkları temiz URL'lerden oluşmalıdır.Sohbet Sitesi Makaleleri İçinde Kullanılacak Güzel Bir Kısa Kod
Makalenin başında, ortasında veya sonunda, rastgele 8 makale göstermek için kullanışlı ve harika bir koddan bahsetmek istiyorum. Sohbet sitelerinin kullandığı temalar şifrelidir ve functions.php dosyasına müdahale edemezsiniz. Dolayısıyla aşağıda verdiğim kod betiğini, lisans.php dosyasına ?> tag'ından önce veya herhangi bir eklenti dosyasına ekleyebilirsiniz. Yazdığınız makalenin herhangi bir yerinde (ben genelde en son satırdan sonra kullanıyorum) .[w p b-random-posts] kısa kodunu kullanarak rastgele 8 makaleyi göstermiş oluyoruz. Fakat w p b harfleri arasında boşluk olmayacak, ben kodu göresiniz diye bu şekilde ayırdım. Ayrıca sitemizde kopya yasağı olduğu için bir çok kişi bana kızacaktır. Fakat yorum bölümünden bana ulaşırsanız, bunu size mail olarak gönderebilirim.
//Yazı Gösterme kodu function wpb_rand_posts() {$args = array( 'post_type' => 'post', 'orderby' => 'rand', 'posts_per_page' => 8, );$the_query = new WP_Query( $args );if ( $the_query->have_posts() ) {$string .= '<ul>'; while ( $the_query->have_posts() ) { $the_query->the_post(); $string .= '<li><a href="'. get_permalink() .'">'. get_the_title() .'</a></li>'; } $string .= '</ul>'; /* Restore original Post Data */ wp_reset_postdata(); } else {$string .= 'no posts found'; }return $string; }add_shortcode('wpb-random-posts','wpb_rand_posts'); add_filter('widget_text', 'do_shortcode'); //Yazı Gösterme SonEvet sevgili okurlar, bir makalenin daha sonuna gelirken, hepinize saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. [wpb-random-posts]
Bir yanıt yazın